Święta Bożego Narodzenia, tak jak w przypadku większości polskich rodzin, to wyjątkowy czas. Czas przygotowań, które zazwyczaj zaczynają się na długo przed 24 grudnia.
Jak spędzają święta samorządowcy z naszego regionu? Czy spędzają je tak, jak większość mieszkańców? Czy przygotowują świąteczną wieczerzę? Jakie dania zagoszczą na ich stołach?
Jako kobieta burmistrz mam dużo obowiązków, dlatego pomaga mi mama i córka. Moja ulubiona potrawa wigilijna, to barszcz z uszkami
-mówi Joanna Suska, Burmistrz Ćmielowa
U nas na wigilii zawsze goszczą dania tradycyjne. Jest barszcz, są uszka i dania rybne
-mówi Hubert Żądło, wójt Bałtowa
Ja szereg dań na pierwszy dzień świat przygotowuję sam. Są to pieczenie, dziczyzna i koniecznie bigos myśliwski
-mówi Tomasz Staniek, starosta opatowski
Barszcz z uszkami, to u nas już tradycja. Są śledzie, ryba, łazanki, pierogi. Ze słodkości to piernik i sernik
- mówi Małgorzata Jalowska, wicestarosta opatowski
Święta Bożego Narodzenia to przede wszystkim czas radości, refleksji, miłości i składanych z głębi serca życzeń. To także zapach choinki i puste miejsce przy stole dla zbłąkanego wędrowca. Życzymy wszystkim Spokojnych Świąt.





























![II Jarmark Dworski w Rudzie Kościelnej [relacja] II Jarmark Dworski w Rudzie Kościelnej [relacja]](https://static2.lokalnatelewizja.pl/data/articles/sm-16x9-ii-jarmark-dworski-w-rudzie-koscielnej-1757939579.jpg)


























































Napisz komentarz
Komentarze