Oto przepis:
1 opakowanie roszponki lub sałata masłowa
1/2 kg truskawek
300 gramów winogron
2 łyżki posiekanych orzechów brazylijskich
3 łyżki płatków migdałowych
2 łyżki oliwy z oliwek lub jogurt naturalny
pieprz do smaku
Wykonanie:
Sałatę wykładamy na półmisek dodajemy przekrojone na pół truskawki, winogrona ( jeżeli są duże to również dzielimy na połówki) dodajemy oliwę lub jogurt, doprawiamy pieprzem. Mieszamy, następnie dodajemy orzechy i migdały.
Tak przygotowaną sałatkę możemy podawać na grillowych spotkaniach czy tez zabrać ze sobą np. do pracy.
Smacznego i zapraszam na kolejny odcinek "Smaków Basi" :)





























![II Jarmark Dworski w Rudzie Kościelnej [relacja] II Jarmark Dworski w Rudzie Kościelnej [relacja]](https://static2.lokalnatelewizja.pl/data/articles/sm-16x9-ii-jarmark-dworski-w-rudzie-koscielnej-1757939579.jpg)


























































Napisz komentarz
Komentarze