PUP: Rusza nabór wniosków o refundację doposażenia stanowiska pracy

PUP: Rusza nabór wniosków o refundację doposażenia stanowiska pracy

Podziel się:

Oceń:

17.08.2020 roku w Powiatowym Urzędzie Pracy w Ostrowcu Świętokrzyskim rozpocznie się nabór wniosków o refundację doposażenia stanowiska pracy dla osób powyżej 30 roku życia.

Szczegóły:

✔️ Zwrot kosztów związanych z utworzeniem stanowiska pracy dla skierowanego bezrobotnego w wysokości
maksymalnie 20 tysięcy zł na 1 stanowisko pracy.

✔️ Środki te są bezzwrotne, jeżeli pracodawca utrzyma refundowane stanowisko pracy przez okres co najmniej 24 miesięcy.

✔️ Warunkiem otrzymania refundacji jest prowadzenie działalności gospodarczej co najmniej 6 miesięcy przed złożeniem wniosku.

✔️ Refundacja środków na utworzenie stanowiska pracy dotyczy zakupu środków trwałych np. maszyn i urządzeń, mebli, programów komputerowych wykorzystywanych bezpośrednio i osobiście przez pracownika tym stanowisku pracy.

✔️ Jest to pomoc de minimis, w rozumieniu przepisów UE i w okresie 3 lat poprzedzających złożenie wnioski nie może ona przekroczyć 200 tysięcy €.

Wnioski będą przyjmowane od godziny 7:00 ( dotyczy również wniosków składanych drogą elektroniczną) nabór potrwa do dnia 21.08.2020 roku.

#CodziennieWieszWięcej

Komentarze (0)

Dodanie komentarza oznacza akceptację regulaminu. Treści wulgarne, obraźliwe, naruszające regulamin będą usuwane.

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Effect Studio Company z siedzibą w Ostrowcu Świętokrzyskim, os. Słoneczne 14 jest administratorem Twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.

Pozostałe