Kolejne siatkarki odchodzą z KSZO. Oświadczenie Prezesa Mirosława Buszkiewicza

• Lokalna.TV | Twoje Źródło Informacji
Kolejne siatkarki odchodzą z KSZO
loadingŁaduję odtwarzacz...

OŚWIADCZENIE PREZESA KSZO OSTROWIEC S.A. MIROSŁAWA BUSZKIEWICZA:

Jako prezes zarządu KSZO Ostrowiec Świętokrzyski S.A. informuję iż, w związku ze skomplikowaną sytuacją finansową Klubu, w dniu wczorajszym, tj. 7 listopada, zostały rozwiązane kontrakty z następującymi zawodniczkami: Eriką Salanciovą, Joanna Kapturską, Olgą Samul, Olgą Pauliukouskayą oraz Justyną Kędziorą.

Nasz Klub czyni wysiłki, aby w najbliższej przyszłości wypracować nową formułą działalności organizacyjnej i finansowej, godzącą udział w rozgrywkach 1. Ligi Siatkówki Kobiet i restrukturyzację zadłużenia.

Informuję, że niedzielne spotkanie ligowe z AZS Politechniki Śląskiej Gliwice odbędzie się zgodnie z terminarzem. Szansę gry w zespole otrzymają wyróżniające się uczennice Szkoły Mistrzostwa Sportowego w Ostrowcu Świętokrzyskim: Wiktoria Rdzanek, Oliwia Błaszczyk, Emilia Piotrowska oraz dwie kolejne zawodniczki, które zostaną wytypowane przez szkoleniowców naszego zespołu w porozumieniu z Dyrekcją SMS. Klub jest wdzięczny, że w tak trudnej sytuacji, w jakiej się znalazł, w zespole pozostały: Karolina Szczygieł, Izabela Klekot, Kamila Kobus, Monika Kawa, Monika Kacprzak oraz Julia Marcyjanik.

Zwracam się do wszystkich Kibiców i sympatyków piłki siatkowej w Ostrowcu Świętokrzyskim o wsparcie, doping i jak najliczniejszy udział w meczu w najbliższą niedzielę, który odbędzie się o godzinie 16 przy Świętokrzyskiej 11. Wierzymy, że sytuacja Klubu poprawi się, miejmy nadzieję już w niedalekiej przyszłości, ale obecnie nasz młody zespół najbardziej potrzebuje życzliwości kibiców i głośnego dopingu z trybun.

Mirosław Buszkiewicz
Prezes Zarządu KSZO Ostrowiec S.A.
lokalna.tv|twojeźródłoinformacji_

Podziel się:

Oceń:

Komentarze (0)

Dodanie komentarza oznacza akceptację regulaminu. Treści wulgarne, obraźliwe, naruszające regulamin będą usuwane.

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Effect Studio Company z siedzibą w Ostrowcu Świętokrzyskim, os. Słoneczne 14 jest administratorem Twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.

Pozostałe